Ce este liftingul facial?

Ce este liftingul facial?In momentul in care auzi termenul de lifting facial, cu siguranta trebuie sa stii faptul ca acesta reprezinta cea mai cuprinzatoare modalitate de tartare a ridurilor cauzate de trecerea anilor.

Acest procedeu de lifting facial variaza de la interventii minim invazive, si pana la tot felul de interventii chirurgicale sofisticate, iar datorita unei asemenea interventii, se va elimina pielea in exces, se vor intari tesuturile subcutante si muschii, si nu in ultimul rand, se va repozitiona corect pielea pe fata si pe gat.

Liftingul facial poate sa corecteze chiar si pungile de sub pleoapele inferioare, dar mai poate sa corecteze si liniile de marioneta, gusa sau chiar si aspectul de barbie dubla.

Referitor la acest tip de interventie, trebuie sa stii faptul ca liftingul facial poate sa fie abordat in mai multe feluri, iar chirurgul plastician cu siguranta iti va recomanda o metoda care sa ti se potriveasca cel mai bine, in functie de caracteristicile faciale, in functie de forma fetei dar si in functie de obiectivele vizate.

Plasarea si lungimea inciziilor depind voarte mult de tehnica de lifting care ti se potriveste, iar referitor la tehnica de lifting, trebuie precizat faptul ca exista o modalitate de lifting facial care sa necesite un minim de cicatrici, care pot sa fie foarte bine mascate in zona din jurul urechii.

Cei mai multi tehnicieni de lifting facial, in momentul in care incep sa urmeze o astfel de procedura, se concentreaza pe zonele inferioare ale fetei, cum ar fi linia maxilarului de exemplu, gusa sau obrajii.

Cu sigurata un lifting facial se poate adresa si zonei mediene a fetei, sau chiar si fruntii, iar prin anumite tehnici cunoscute de catre chirurgii plasticieni, se pot repozitiona sau se pot reconsolida tesuturi faciale adanci, pentru ca aspectul chipului sa fie unul intinerit.

In anumite situatii, liftingul facial poate sa fie util chiar pentru inlaturarea sau pentru adaugarea grasimii ori a altor substante de umplere, pentru a se ajunge la rezultatele dorite.

Pentru a ajunge la rezultatele dorite, exista mai multe tehnici de incredere, de durata si sigure, iar tu va trebui sa tii cont de faptul ca inciziile tale vor depinde in mod evident doar de zona vizata a fetei, dar si de procentul dorit pentru schimbare.

Din momentul inceperi inciziilor, vor urma apoi cateva operatiuni de subminare a pielii, dar si operatiuni de ridicare a tesuturilor din profunzime, iar in acest fel se va elibera pielea pentru ca aceasta sa poata sa fie intinsa si drapata, cu scopul de a se obtine un aspect neted.

Dupa aceea, chirurgul iti va ridica la nivelul tamplelor, a obrajilor sau a gatului pielea, iar mai apoi va suspenda si va repozitiona tesutul conectiv subcutant, cu scopul de a indeparta excesul de grasime si de piele.

In conditiile in care pe langa aceasta procedura este nevesar si un lifting al gatului, atunci chirurgul iti va putea aduna muschii, si ii va putea alinia cu scopul de a garanta pentru gat si maxilar un suport cat mai bun.

Tot in acest scop va putea sa apeleze chiar si la liposuctie pentru zona gatului, si va putea sa foloseasca implanturi faciale cu scopul de a oferi volum zonei pometilor sau chiar si barbiei.

Ei bine, intr-un final, chirurgul estetician va drapa pielea pe structura proaspat reconsilidata, dupa care va incepe sa inchida inciziile prin suture sau prin clipsuri metalice mici, iar daca va fi nevoie, va putea instala chiar si tuburi pentru drenaj in zona operata, iar zona va putea fi bandajata.