Ce faci cu un display nefunctional?

Ce-faci-cu-un-display-nefunctionalCand este bine sa mergem cu telefonul in service? Aceasta este o intrebare care este pusa tot mai des. Cata vreme putem citi informatia de pe display-ul unui smartphone fara probleme, preferam sa nu ne batem capul incercand sa aflam mai multe despre componentele acestuia sau cum functioneaza.

Surpriza apare abia atunci cand scapam sau lovim accidental un smartphone si ecranul acestuia se va fisura. Circa10% dintre utilizatorii de smartphone-uri prefera sa le lipeasca cu banda adeziva, atunci cand acestea sufera numeroase accidente.

Display-ul reprezinta una din dintre cele mai sensibile parti ale telefonului si din pacate acesta nu suporta astfel de tratamente. Daca veti solicita servicii de tipul reparatii telefoane Bucuresti pentru ecran smartphone, acestea pot fi foarte costisitoare, in functie de model si mai ales de tipul problemei aparute

Unele modele de smartphone, in special  iPhone, au o caracteristica menita sa faca dispozitivele compacte, mai subtiri si totodata mai usoare. Practic display-ul este lipit de digitizer (folia care preia comenzile de tip touch), respectiv ecranul de protectie.

Aceasta are un mare dezavantaj prin faptul ca daca unul dintre ele se strica, veti fi nevoit sa le inlocuiti pe toate trei. Cel mai suparator lucru este acela ca loviturile asupra display-ului sau defectiunile cauzate de alte lovituri indirecte nu sunt incluse in garantia unui smartphone.

Telefoanele de tip smartphone pot avea numeroase alte probleme care se pot rezolva in timp scurt si la un pret avantajos numai intr-un service gsm. Service gsm Bucuresti rezolva prompt toate problemele aparute la dispozitivul dvs. In primul rand, pot aparea probleme cu afisarea imaginilor.

De la pixeli lipsa, prea inchisi sau prea deschisi la culoare, si pana la aparitia unor linii intregi care apar nejustificat pe ecranul telefonului, manifestarile acestea pot fi extrem de variate. Primul lucru pe care va trebui sa il faceti este sa va asigurati ca problema persista indiferent de continutul accesat de dumneavoastra.

Daca aceasta este problema, reporniti smartphone-ul si incercati sa ii ajustati luminozitatea. Daca in schimb nu functioneaza modul landscape, trebuie sa schimbati afisajul de la verticala la orizontala sau in sens invers aceasta depinzand foarte mult de pozitionarea perfect verticala a dispozitivului. Aici poate fi vorba de o activare accidentala a optiunii de rotatie, sau pot fi de vina aplicatiile folosite care nu suporta modul landscape.

Daca display-ul nu are nicio lumina de fundal sau afiseaza un ecran negru, trebuie in primul rand luata in calcul restartarea smartphone-ului. O alternativa ar fi sa il puneti la incarcat si sa il resetati chiar in timpul incarcarii.

Pentru toate aceste posibilitati de mai sus, tot ceea ce puteti face personal este repornirea sau resetarea smartphone-ului si testarea conditiilor in care se manifesta aceste probleme. Nu este deloc indicat sa incepeti demontarea smartphone-ului. Este bineinteles recomandata apelarea la un service de reparatii gsm.

Este foarte importanta si alegerea service-ului, de aceea este bine sa evitati un service ales la intamplare care nu este de incredere. Service gsm Bucuresti ofera lucrari de foarte buna calitate la preturi avantajoase.