Cum alegem implantul mamar?

Cum-alegem-implantul-mamarDr Calu ne explica cum putem alege implant silicon si in functie de ce criterii ar trebui sa alegem implanturile.

Cand mergem la consultatie/ consultatii preoperatorii, ar fi bie ca alegerea implantului se fie facuta impreuna cu medicul specialist. Alegerea implantului este de o importanta vitala si se va  tine cont si de dorinta pacientei dar si  de recomandarea medicului. Se va decide tipul de implant, volumul sau, locul in care el va fi pus  si locul pe unde va fi introdus.

Tipul implantelor: saline (umplute care contin ser fiziologic), de silicon si cele cu gel de silicon inalt coeziv

Implanturile cu ser fiziologic

Sunt folosite in exclusivitate din anul 1992 si pana in anul 2006 in SUA. Din anul 2006 se utilizeaza si in SUA implanturile cu silicon.

Pot sa fie comandate implanturi cu volume care sunt cuprinse undeva intre 120 si 850 cc iar  cele mai multe sunt umplute cu ser fiziologic.

Avantajele acestor tipuri de implanturi:

Sunt  sigure, si  daca se sparg, serul ce se va scurge din ele va fi  rapid absorbit de corp, fara sa apara nici o reactie. In plus rupturile eventuale se vor  detectata rapid prin faptul ca scad dimnesiunile sanilor.

Aceste implanturi sunt mult mai ieftine fata de cele de silicon.

Pot sa fie  introduse prin incizie mica pentru ca vor fi umplute cu ser intraoperator.

Printre dezavantaje vom enumera:

Riscul mai  mai mare de a face contractura capsulara.

Riscul mai mare de aparitie a  faldurilor vizibile si uneori chiar palpabile mai ales la pacientele cu o greutate mica sau la pacientele care  au implanturile introduse subglandular

Implanturile de silicon

Avantaje acestor tipuri de implanturi sunt:

Ofera in general un aspect car mai natural al sanilor pentru ca gelul siliconic va avea o consistenta care seamana cu mult cu cea a sanilor normalo. Asa, in special  cand implanturile sunt plasate subpectoral, ele aproape ca nu pot fi detectate de catre ochiului amatorilor.

Pentru ca siliconul are o vascozitate ceva mai mare , riscul este  mai mic in ceea ce priveste formarea de falduri in suprafata implantului, iar aceste falduri  pot fi vizibile si uneori palpabile.

Printre dezavantaje vom enumera:

Faptul ca in caz de aparite a rupturilor implantului, fisurile pot sa ramana nedetectate destul de mult timp si acest lucru se intampla din cauza faptului ca siliconul, avand  consistenta mai mare, nu se poate scurge, ci el va  sta in buzunarul implantului, fara sa produca nici un alt efect.

Pentru aceste implanturi este nevoie de  o incizie ceva mai lunga decat la cele care au ser pentru ca sunt preumplute.

Pretul lor este mai mare decat al celor saline.

Implanturile cu gel siliconic coeziv

Prezinta si  o anvelopa siliconica care este formata din mai multe randuri ce impiedica scurgerea gelului, comparativ cu implanturile siliconice clasice. Consistenta gelului e mult mai inalta,si acest lucru va  face ca gelul sa nu se imprastie  in cazul ruperii implantului.

Printre avantaje vom mentiona: consistenta similara cu ea a sanului normal, riscurile foarte scazute de a se forma faldurile, care sunt o principala cauza de rupere a implanturilor, faptul ca prezinta siguranta in sensul in care daca se rup nu va curge siliconul datorita consistentei sale mari.