Cateva greseli pe care le facem atunci cand inchiriem o masina

Cateva-greseli-pe-care-le-facem-atunci-cand-inchiriem-o-masinaIn timp ce americanii vor pleca in excursii cu siguranta in aceasta vara, multi dintre ei vor conduce masini de inchiriat in alte parti ale tarii sau in lume. Chiar daca masinile de inchiriat pot fi convenabile, costurile asociate cu acestea sunt adesea confuze.

Iata o privire generala la greselile de inchirieri auto care te-ar putea costa bani - si cum sa le eviti. Esti interesat de inchirieri auto Bucuresti? Viziteaza Cezarautorent.ro. 

1. Sa achizitionati o asigurare suplimentara de care nu aveti nevoie cu adevarat.

Daca aveti polita de asigurare proprie, este posibil sa acoperiti daunele provocate de coliziune(accident) si raspunderea personala pentru utilizarea temporara a unei masini de inchiriat. Si, daca utilizati un card de credit pentru a rezerva si a plati pentru masina de inchiriat, acesta poate oferi o acoperire secundara de coliziune.
"Acoperirea cu cardul de credit va suplimenta orice alt tip de asigurare personala sau daunele pe care asigurarea personala nu le acopera si nu trebuie sa platiti in plus", spune Brian Karimzad, directorul MileCards.com, un site de comparare a firmelor de rent a car.
"Verificati acest lucru inainte de a va inchiria o masina si puteti sa refuzati o acoperire/asigurare suplimentara pentru masina de inchiriat, daca va este propusa de firma". Pe de alta parte, daca nu aveti deja o asiguare auto sau daca sunteti preocupat de posibile cresteri ale ratei, asigurarea companiei de inchiriere auto poate avea sens.

2. Plata anticipata pentru benzina/motorina.

Platile anticipate pentru combustibilul masinii pot parea convenabile (cine vrea sa piarda timp suplimentar pentru o oprire pe drum, mai ales atunci cand se grabeste spre destinatie?), dar inseamna ca vei plati pentru un rezervor plin de gaz, chiar daca te vei intoarce cu rezervorul pe jumatate plin .

"Este mai bine sa va umpleti rezervorul din moment ce, oricum, puteti gasi preturi mai ieftine la o statie din apropiere", spune Andrea Woroch, expert in economie. "Dar nu uitati sa il umpleti, deoarece optiunea de a face acest lucru dupa drop-off, va poate costa destul de mult."

Asigurati-va ca aduceti masina cu plinul facut sau goala (dupa cum ati stabilit initial), deoarece unele companii vor percepe taxe destul de mari, chiar daca rezervorul este aproape plin.

3. Sa platesti suplimentar pentru GPS sau scaun auto. Companiile de rent a car sunt mai mult decat dispuse sa va perceapa taxe suplimentare pentru accesorii, cum ar fi un GPS sau un scaun pentru copii.

Dar, dupa cum subliniaza aceesi Andrea Woroch, un GPS poate costa inca 10 dolari pe zi sau mai mult. "Folositi-va smartphone-ul atunci când este posibil, sa vizualizati indicatii folosind centrul de afaceri gratuit al hotelului", spune ea.

Daca aveti un GPS portabil pe care il puteti impacheta in valiza si il puteti folosi in calatoria dvs., amintiti-va sa il scoateti din masina inchiriata la intoarcere. Toate aceste lucruri va vor ajuta sa faceti economii semnificative, cu orice rent a car, indiferent de tara si de zona.