Cum alegi un smartphone?

Cum-alegi-un-smartphoneDaca pana acum mai bine de un deceniu, sa ai un telefon mobil era mai mult un moft, se pare ca odata cu trecerea timpului, dar si cu evolutia si dezvoltarea incredibila a tehnologiei si implicit a acestor telefoane mobile, am ajuns sa fim dependenti smartphone-uri fara sa ne dam seama.

Daca stai sa te gandesti ca folosesti telefonul pentru a vorbi si pentru a trimite mesaje scrise, il folosesti pentru a socializa cu prietenii virtuali de pe retelele de socializare, sau il folosesti pentru a naviga pe internet, pentru a viziona filme online, sau pentru o multime de alte motive, putem spune ca este usor de inteles de ce am devenit dependenti de smartphone-uri.

Specificatiile tehnice ale unui smartphone sunt pur si simplu remarcabile, astfel ca daca stai sa te gandesti, vei gasi modele foarte performante ale anumitor branduri de top, care sunt mai performante decat un laptop sau decat un calculator.

Tinand cont de toate aceste aspecte, este evident faptul ca suntem dependenti de smartphone-uri, si nici nu ar trebui sa ne mire acest lucru.

Si daca tot depindem atat de mult de smartphone-uri, atunci cu siguranta va trebui ca in momentul in care ne dorim sa ne cumparam un astfel de dispozitiv, sa ne indreptam atentia spre un model comercializat de catre un producator de top de pe piata, precum Apple, Sony, HTC sau Samsung.

Acestia sunt producatorii cei mai la moda, si scot pe piata cele mai performante telefoane, insa sunt si branduri precum LG, Huawei sau Nokia, care propun utilizatorilor tot felul de modele de smartphone-uri, la preturi mult mai atractive, insa nu la aceleasi specificatii tehnice remarcabile.

Ei bine, cum gusturile nu se discuta, este evident faptul ca fiecare utilizator de smartphone isi va alege dispozitivul pe care il considera ideal, astfel ca daca de exemplu esti fan al terminalelor iPhone, degeaba iti spune cineva ca ar fi mai bine sa iti alegi un telefon Samsung, sau daca esti fan Sony, cu siguranta nu iti vei alege un model HTC.

Este foarte important sa te preocupe intretinerea si ingrijirea dispozitivului, pentru ca toate smartphone-urile care se gasesc pe piata, sunt foarte sensibile, astfel ca la cea mai mica lovitura, te vei putea alege cu dispozitivul stricat.

Daca stai sa te gandesti apoi la o eventuala reparatie, cu siguranta vei avea de platit pe langa piese telefoane, si preturile manoperei, astfel ca reparatia te-ar putea costa destul de mult.

Tocmai din acest motiv, pentru a evita o posibila reparatie prematura, ar trebui sa iti protejezi dispozitivul cat se poate de bine, cu o husa de protectie compatibila acestuia, dar si cu un geam de protectie din sticla pentru display.

Pe langa faptul ca aceste accesorii iti vor proteja dispozitivul in cazul anumitor socuri mecanice, ele sunt ideale si pentru ca pot oferi o buna protectie impotriva prafului, pot sa protejeze telefonul impotriva aparitiei unor zgarieturi, dar il pot feri si de murdarire.

Ei bine, indiferent ce smartphone iti vei alege, daca nu iti vei neglija dispozitivul, te vei putea bucura de el mult si bine.