Cum sa folosesti masina de gaurit si insurubat?

Cum-sa-folosesti-masina-de-gaurit-si-insurubatIn momentul in care locuiesti la bloc, sunt sanse destul de mici sa ai mai multe scule electrice profesionale pe acasa, pentru ca oricat de mare ar fi apartamentul in care locuiesti, parca nu ai suficient spatiu pentru depozitarea acestora.

Ei bine, lucrurile se schimba complet insa atunci cand locuiesti la casa, pentru ca o casa iti ofera mai multe posibilitati. Atunci cand stai la casa, cu siguranta mai ai si alte anexe pe langa locuinte, sau mai ai un garaj unde poti sa iti pastrezi sculele electrice profesionale, asa ca ar fi pacat sa iti lipseasca vreo unealta.

De la masini de insurubat, si pana la flex, motocoasa sau motofierastrau, toate uneltele si sculele electrice profesionale ar trebui sa le ai, pentru ca atunci cand locuiesti la casa, mai mult ca sigur intervin anumite reparatii care trebuiesc efectuate, iar avand la dispozitie aceste scule electrice profesionale, te vei putea ocupa chiar tu de eventualele reparatii.

De exemplu, daca ai nevoie sa gauresti in lemn sau in perete, sau sa infiletezi sau sa desfiletezi ceva, cu siguranta masina de gaurit si insurubat este instrumental de care ai nevoie, iar in cele ce urmeaza vei vedea cum se seteaza masina de insurubat si gaurit inainte de a fi folosita.

Butonul de control inainte si inapoi este foarte important, iar fiecare masina de gaurit si insurubat are un astfel de buton, care iti indica daca in felul respective gauresti sau dezsurubezi, iar pentru blocarea masinii va trebui sa asezi comutatorul in pozitia centrala.

Referitor la viteza masinii de gaurit, este important de precizat faptul ca fiecare masina de gaurit si insurubat are in component sa doua viteze, insa sunt si astfel de unelte cu trei trepte de viteza. Prima treapta de viteza este la o viteza mica, ideala pentru suruburile de conducere.

A diua treapta de viteza are o viteza medie si este folosita pentru foraj sau pentru conducere, in timp ce treapta a treia de viteza este utilizata pentru foraj sau pentru conducerea elementelor de fixare. Comutatorul de viteza se va regla cu masina de insurubat si gaurit oprita, pentru ca in caz contrar angrenajul se va putea deteriora.

Reglarea ambreiajului este foarte importanta, iar de jur imprejurul gulerului masinii se gaseste o lista cu cifre de la 1 la 10, sau de la 1 la 20, de unde se regleaza turatia. Cu cat numarul este mai mare, cu atat cuplul condus este mai rapid.

Masina de gaurit cu percutie este ideala pentru a da gauri in caramida sau ziderie, iar pentru a schimba de pe modul de insurubare pe percutie, va trebui fixate sageata aflata deasupra mandrinei pe pictograma ciocan.

Pentru detasarea bitilor sau a burghiului va trebui sa deschizi mandrina prin rotirea ei, dupa care se va putea inlocui bitul si se va putea strange mandrina. Pentru a observa daca bitul este asezat apoi corespunzator, vei apasa pe tragaci.

Atunci cand folosesti o bormasina, va trebui sa stii cand bateria acestuia este incarcata sic and nu, iar in acest sens vei avea un led prin care vei observa nivelul de incarcare al bateriei.

Asadar, acestea ar fi cateva detalii tehnice pe care ar cam trebui sa le cunosti inainte de a incepe sa folosesti o astfel de scula electrica profesionala.