Cum se protejeaza in mod corect telefonul mobil?

Cum se protejeaza in mod corect telefonul mobil?Ca multi utilizatori, va puteti gandi ca protejarea telefonului dvs. mobil este limitata la evitarea caderilor,a submersieisau la impachetarea intr-o coperta confortabila.

Desi aceste masuri, pentru a va asigura o viata lunga pentru smartphone-ul dvs. sunt esentiale, exista multe alte metode care trebuie adoptate pentru a va proteja dispozitivul. Pentru reparatii cea mai sigura cale este un service telefoane.

Blocati telefonul mobil pentru a va proteja datele

Un studiu Duo din 2016 a constatat ca aproape o treime din smartphone-urile Android nu au fost blocate. Acesta este primul lucru pe care trebuie sa-l faceti pentru a va proteja telefonul mobil si datele dvs. personale in caz de pierdere sau furt. Incepeti prin a schimba codul PIN al cartelei SIM (uitati de 0000, 1234, 1111 saude data nasterii, prea usor de gasit), apoi blocati telefonul mobil cu un cod, o diagrama (alegeti un minim complicat) sau mai bine, folositi degetul mare, daca telefonul dvs. smartphone are un cititor de amprenta.

Activati locatia la distanta a telefonului smartphone

Pentru a va proteja telefonul smartphone de utilizarea frauduloasa si pentru a-l gasi rapid in caz de pierdere sau furt, nu uitati sa activati locatia la distanta in setarile telefonului dvs. mobil. In cazul unor probleme, puteti sa va inregistrati geografic, sa va blocati sau sa stergeti datele dvs. de la distanta, prin intermediul Device Manager, daca este un smartphone Android sau pe site-ul www.icloud.com pentru un iPhone.

Instalati actualizarile disponibile pe telefonul dvs. mobil

Unii utilizatori sunt alergici la actualizari, despre care cred ca pot cauza erori sau pot ameninta confidentialitatea datelor lor personale. Dar, in realitate, rezolva mai multe probleme decat le creeaza.

De asemenea, acestea sunt oferite pentru a corecta erorile, pentru a include noi caracteristici si a optimiza functionarea telefoanelor mobile. Sfat: configurati-va telefonul inteligent sa se actualizeze automat si numai Wifi (va va salva datele din planul dvs. mobil).

Optimizati utilizarea bateriei telefonului smartphone

Cand cumparati un nou telefon mobil, se recomanda sa permiteti descarcarea bateriei cu pana la 5% inainte de reincarcare. Apoi, nu il reincarcati sau descarcati complet. In mod ideal, nivelul bateriei ar trebui sa fie intre 40 si 80%. Urmand aceste sfaturi, veti imbunatati in mod semnificativ autonomia telefonului smartphone si durata de viata a bateriei.

Reporniti din cand in cand telefonul smartphone

Ca si corpul si mintea, telefonul mobil trebuie sa se odihneasca uneori. Daca nu il dezactivati, asigurati-va ca-l reporniti din cand in cand. Acest lucru va fi de ajuns pentru a-i da un impuls de energie, care va dura tot restul zilei. Telefonul smartphone va putea, de exemplu, sa stearga erori mici sau sa stearga memoria cache.

Alegeti o carcasa care sa se potriveasca telefonului dvs. mobil

Carcasele din silicon sunt simple, placute la atingere si iti indeplinesc bine functia: protejeaza telefonul smartphone impotriva socurilor, picaturilor si zgarieturilor. Corpurile de poliuretan, materialele utilizate pentru fabricarea rolelor, sunt foarte rezistente. Ele sunt mai flexibile decat capacele din plastic. Acestea au avantajul de a fi ieftine si usor de personalizat, dar se rup usor.

In functie de modelul telefonului dvs. mobil, puteti opta pentru o carcasa de protectie cu o clapeta care va tine ecranul departe de praf si stropire. Husa din piele este un accesoriu la moda care poate fi combinat cu geanta, jacheta si aspectul..

Carcasa pe care o alegeti ar trebui sa fie adaptata dimensiunilor telefonului smartphone si dimensiunii ecranului acestuia. De asemenea, ar trebui sa lasati dispozitivele si butoanele descoperite.