Comportamentul de cautare pe Google al utilizatorilor se schimba iar site-ul tau trebuie sa se adapteze

Optimizarea-seo-garantul-succesuluiAcum cinci ani, Search Engine Optimization sau SEO a fost practic sinonim cu marketingul digital. Fiecare companie sau firma mai mica, erau disperate sa ajunga in primele 10 rezultate ale cautarii Google, pentru cuvintele cheie importante. Ai nevoie de optimizare seo Cluj? Intra pe DanBradu.com.

De ce? Deoarece cautarile Google, efectuate de pe computere desktop, au fost mijloacele prin care deciziile de cumparare au fost luate de catre consumatorii B2B si B2C. Site-urile web au fost configurate in consecinta, pentru a fi la fel de usor de indexat de catre motoarele de cautare Google.

Dezvoltarea accelerata a telefoanelor inteligente, cautarile mobile crescute si diversificarea social media au complicat imaginea, in masura in care SEO este acum vazut ca un subset al marketingului digital, si nu un termen alternativ pentru acesta. Chiar modul in care oamenii efectueaza cautari s-a schimbat fundamental.

Acestea sunt cele mai mari schimbari in comportamentul de cautare din ultimii cinci ani si iata de ce site-ul dvs. trebuie sa se adapteze la acestea:

Cautare mobila.

Marea schimbare a ultimilor ani este, desigur, cresterea numarului de cautari mobile; facilitata de smartphone-uri mai rapide, mai ieftine si mai puternice. In toate tarile dezvoltate, peste 50% din cautari sunt acum efectuate pe telefoane inteligente - telefoane care sunt, mai degraba niste mici computere.

Nu presupuneti ca traficul mobil suplimentar provine de la utilizatorii care sunt nevoiti sa stea la birou, folosind iPad-urile lor. Aceste cautari provin de la utilizatorii de telefon in miscare. Nu numai ca designul dvs. web trebuie sa raspunda acestei nevoi, dar si felului in care va pozitionati produsele si serviciile.

Cautari bazate pe locatie.

Cautarile mobile au alimentat o explozie in cautari bazate pe locatie, adesea de la cautatori aflati la un moment dat in zona dvs. "Cum gasesc o companie de inginerie chimica lânga Sheffield" este o cautare realista introdusa in Google de catre un utilizator de afaceri pe ruta catre zona sau in perspectiva extinderii.

Site-ul dvs. web ar trebui sa fie optimizat pentru utilizarea cu harti Google, astfel incât potentialii clienti si clientii actuali sa va poata gasi cu usurinta. Continutul trebuie sa sublinieze, de asemenea, modul in care serviciile dvs. sunt relevante pentru clientii din anumite zone geografice.

Cuvinte cheie si termeni de cautare.

"Cuvintele cheie" nu mai pot fi o descriere exacta a modului in care oamenii efectueaza cautari pe Google. Acestea sunt folosite pentru optimizarea paginilor web pentru termeni simpli de cautare, cum ar fi "agentia de creatie Glasgow" sau "reparatii ieftine pentru PC".

In aceste zile insa, cautatorii asteapta mai mult din rezultatele cautarii. Termenii de cautare mai lungi sunt acum obisnuiti, de ex. "Cum sa proiectez un site de e-commerce?"

Nu numai ca utilizatorii pun intrebari mai complexe, dar si noteaza schimbarea calitativa. In ceea ce priveste cautarea AI, aceasta devine mai intuitiva, cautarile s-au indepartat de intrebarile simple "ce" si "cine" cu privire la "cum" si "de ce". Pentru a va pastra obiceiurile de cautare, site-ul dvs. web trebuie sa incerce mai mult sa furnizeze raspunsuri mai detaliate si mai semnificative.

Cautari sociale.

Din ce in ce mai mult, oamenii folosesc Facebook, Twitter sau LinkedIn pentru a cerceta mai intâi afacerile decât prezenta pe Google. Acest lucru se datoreaza faptului ca timpul pe care oamenii il cheltuiesc pe social media la locul de munca a crescut si, de asemenea, pentru ca aplicatiile media sociale pentru smartphone functioneaza adesea mult mai bine decât aplicatia de cautare Google!

Rezultatul este ca foarte multa grija si atentie ar trebui sa fie cheltuite pe paginile companiilor de social media ca site-ul dvs. de afaceri, iar cele doua platforme ar trebui sa fie strâns legate intre ele.